Studie- och yrkesvägledning för vuxna

Du som bor i Tyresö kommun och känner dig osäker inför ditt studie- och yrkesval eller funderar på hur du skall komma vidare i din karriär, är välkommen till Tyresö kommuns studie- och yrkesvägledning (SYV).

Du kan boka ett samtal med en utbildad och oberoende studie- och yrkesvägledare och få hjälp med ditt framtida val. På dagtid träffar du oss på Centrum för livslångt lärande (C3L) där du kan boka tid eller kom på våra drop-in-tider. På torsdagkvällar finns vi i kommunens Servicecenter, men där måste du alltid boka tid.

Läs mer om tidsbokningen och drop-in-tiderna på C3L:s webbplats Länk till annan webbplats.

Vägledningen erbjuder:

  • vägledning inför studie- och yrkesval
  • information om hur du uppnår gymnasieexamen/slutbetyg från kommunal vuxenutbildning
  • information om studieekonomi och informationsmaterial för högskola, YH-utbildningar, folkhögskola och gymnasial yrkesutbildning för vuxna med mera.

Det är viktigt att du själv är aktiv i planeringen av din framtid och ser samtalet som en process framåt.

Karriärvägledning

Karriärplanering handlar om dig, vad du kan erbjuda en framtida arbetsgivare och vad du vill få ut av arbetslivet.

Du jobbar fram dina viktigaste värdegrunder, intressen och kompetenser. Vi arbetar tillsammans fram områden där du kan trivas och kan utvecklas i ditt kommande arbete. Detta kan även vara till hjälp om du funderar på att börja studera.​

Särskilt stöd

Studerandeteamet på C3L är en resurs för dig som får svårigheter att klara dina studier eller har en funktionsnedsättning. I studerandeteamet finns skolledning, lärare och studie- och yrkesvägledare representerade för att tillsammans hjälpa dig att hitta vägar framåt.

För mer information kontakta Tina Söderström Allard, studie- och yrkesvägledare på C3L: tina.soderstromallard@tyreso.se

Sidan publicerad av: barn-utb@tyreso.se
Senast uppdaterad: 9 januari 2020