Så här söker du våra utbildningar

Våra utbildningar går att söka både via webben och på en pappersblankett. Nedan kan du läsa vad som gäller för just den kurs eller utbildning du vill gå och hitta information om hur ansökan går till.

Komvux

Enstaka kurser söker du via webben eller genom att spara, fylla i, skriva ut och skicka in vår ansökningsblankett. Information om ansökan till distanskurser hittar du längst ned på den här sidan. OBS! Om du bor i Nacka kommun ska du i stället söka via Nacka24. Om du bor i Haninge kommun och söker via webben så måste du skriva ut ansökan och vända dig till Centrum Vux för att få den godkänd och underskriven och sedan skicka den till oss.

För att söka via webbansökan måste du skapa ett konto. Klicka på Logga in och sedan på Skapa ett konto.

Webbansökanlänk till annan webbplats

Ansökningsblankett

Yrkesutbildningar

Våra yrkesutbildningar söker du via webben, eller genom att spara, fylla i, skriva ut och skicka in vår ansökningsblankett.

Webbansökanlänk till annan webbplats

Ansökningsblankett

Lärlingsutbildningar

Planerad start vårterminen 2020, kontakta samordnare Conny Göransson.
conny.goransson@tyreso.se
Telefon: 070-488 94 89

SFX-utbildningar

Våra SFX-utbildningar söker du genom att fylla i en ansökningsblankett och lämna på SFI-centrum eller Komvux-centrum i din hemkommun, tillsammans med kopior på de dokument som står i listan på ansökningsblanketten.

SFB - Svenska för bussförare

Ansökningsblankett

SFX-IT - Svenska för programmerare

Ansökningsblankett

SFI

Om du bor i Tyresö och vill studera på C3L bokar du tid för registrering via expeditionen på C3L, eller via e-post.

Telefon: 08-578 275 00
E-post: info-c3l@tyreso.se

För dig som bor i annan kommun och vill studera SFI i Tyresö

Du behöver ett godkännande från din hemkommun för att kunna studera SFI hos oss på C3L. Efter att du fått ett godkännande bokar du tid för registrering via expeditionen på C3L, eller via e-post.

Blankett för ansökan från annan kommun

Telefon: 08-578 275 00
E-post: info-c3l@tyreso.se

För dig som bor i Tyresö och vill studera SFI i annan kommun

Om du vill studera SFI i annan kommun behöver du den kommunens särskilda ansökningsblankett. Information om var du hittar blanketten finner du på respektive kommuns webbplats. Du skickar/lämnar din ansökan till C3L tillsammans med intyg om varför du behöver studera i annan kommun, t ex intyg från din arbetsgivare.

Kombinationsutbildningar

Våra kombinationsutbildningar söker du genom att fylla i en intresseanmälan.

Kombination Barn

Ansökningsblankett

Kombination Vård

Ansökningsblankett

Särskild utbildning för vuxna

Särskild utbildning för vuxna söker du till hos C3L:s studievägledning.

Kontakta studievägledningen

Distans

Distanskurser söker du via vår hemsida (under ansökningstiden), eller via vår ansökningsblankett. Om du söker via blankett så skall den skickas eller e-postas till studievägledarna på C3L ihop med betyg, samt en kort motivering till varför du behöver läsa kursen. Handläggningstiden för distanskurser utanför ordinarie ansökningstid är max tre veckor.

Observera att om du är folkbokförd i en annan kommun än Tyresö måste du skicka blanketten till din hemkommun för ett godkännande att läsa i annan kommun. Om du har frågor och/eller behöver mer stöd vid ansökan så kan du vända dig till studievägledarna på C3L. Tillsammans kan ni formulera mål och skapa en studieplan för dina distansstudier.

Webbansökanlänk till annan webbplats

Ansökningsblankett

Studera i annan kommun

Ansökan om att delta i utbildning på gymnasial nivå i en annan kommun ska lämnas till din hemkommuns vuxenutbildning (C3L). Du använder den ansökningsblankett som finns hos kommunen du vill studera i. Hemkommunen sänder ansökan vidare till den kommun du vill studera i. Till ansökan kommer det att fogas ett yttrande där det framgår om hemkommunen åtar sig att svara för kostnaderna för den utbildning du sökt. OBS! Från och med att C3L tagit emot en ansökan är handläggningstiden i rådande omständigheter längre än de vanliga tre veckorna. Ansökan skickas till:

C3L/Tyresö komvux
Att: Studie- och yrkesvägledare
Farmarstigen 7
135 36 Tyresö

Sidan publicerad av: vuxenutbildningen@tyreso.se
Senast uppdaterad: 26 mars 2020
Upp