Studie- & yrkesvägledning

Välkommen till C3L:s studie- och yrkesvägledning!

Till oss kan du som är vuxen vända dig om du har frågor kring studier eller yrken. Vi informerar om utbildningar, kurser, prövningar, betyg och behörighetskrav till högre utbildningar. Vi informerar också om studiemedel från CSN. Du kan få vägledning kring din nuvarande situation och dina tankar om framtiden. Tillsammans kan vi utforma en individuell studieplan för dig eller bara se närmare på dina möjligheter.

Vi finns tillgängliga för kortare samtal på våra drop in-tider, eller så kan du boka en tid. Du är välkommen att e-posta oss. På telefon når du oss på våra telefontider i första hand.

Tills vidare går det inte att boka vägledningssamtal på plats. Studievägledarna hänvisar till samtal per telefon. Även Drop in är inställd. Det går också bra att e-posta frågor.

Telefontider vecka 9:

  • Måndag: 10-12 – Sophia
  • Tisdag: 13.30-15.30 – Sophia
  • Fredag: 10-12 – Sophia

Telefonnummer:

Tina: 08-578 275 11
Sophia: 08-578 275 12

Studievägledarnas e-postadresser:

tina.soderstromallard@tyreso.se

sophia.andreasson@tyreso.se

Tillfälliga ändringar av tiderna meddelas på startsidan.

Beställ intyg och betyg

CSN – studieekonomi

Du kan finansiera dina studier med studiemedel från CSN (Centrala studiestödsnämnden) för grundläggande- och gymnasiekurser (inte SFI). Studiemedlet är skattefritt och pensionsgrundande.

Tänk på att när du uppger skola så ska du välja Centrum för Livslångt lärande. Det gäller även när du studerar på NTI-skolan. För att få studiemedel måste du själv ansöka om stöd hos CSN.

Informationsfilmer om studiemedel från CSNlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Digitalt Öppet hus på Stockholms universitet 10 mars

Årets Öppet hus blir även det digitalt, men denna gång med ett mer omfattande och interaktivt upplägg! Under öppettiderna kl. 14-18 kommer det att ges ett flertal webbinarier om olika ämnen samt informationspass om stöd och service vid universitetet. Då ges även möjlighet att ställa sina frågor live till bl.a. studievägledare och studenter.

Hela programmet publiceras på webben:

Öppet hus på SUlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Studiestartsstöd – Nytt bidrag från CSN

Studiestartsstöd är ett bidrag som vissa arbetslösa kan få under en kortare tid för att studera på grundskole- eller gymnasienivå och därmed öka chanserna till jobb. Det är hem­kommun­en som i första hand bedömer vilka som tillhör målgruppen för studie­starts­stödet. Det är hos studie- och yrkesvägledaren (Tina Allard) på C3L som du gör din ansökan.

Mer information finns på csn.se:

Information om Studiestartsstödlänk till annan webbplats

Beställa slutbetyg eller gymnasieexamen

Studievägledarna utfärdar slutbetyg och gymnasieexamen när du har uppnått de poäng som krävs. Du måste själv säga till när du är klar för ett slutbetyg eller en gymnasieexamen.

Sista dag för utfärdande av slutbetyg är 1 juli 2021. För att kunna göra klart ditt slutbetyg bör du kontakta oss via e-post senast fredagen 25 juni 2021.

Ditt slutbetyg eller gymnasieexamen från C3L skickas automatiskt till antagning.se. Om du har en aktiv ansökan på antagning.se kan du se dina betyg under Mina meriter. Tänk på att betygen måste vara inne på antagning.se senast 21 juni 2021 för att räknas med till antagningen med start till höstterminen.

Beställ slutbetyg - gymnasieexamen

antagning.selänk till annan webbplats

Mer information om slutbetyglänk till annan webbplats

Sidan publicerad av: vuxenutbildningen@tyreso.se
Senast uppdaterad: 17 december 2019
Upp