Studie- & yrkesvägledning

Välkommen till C3L:s studie- och yrkesvägledning!

Till oss kan du som är vuxen vända dig om du har frågor kring studier eller yrken. Vi informerar om utbildningar, kurser, prövningar, betyg och behörighetskrav till högre utbildningar. Vi informerar också om studiemedel från CSN. Du kan få vägledning kring din nuvarande situation och dina tankar om framtiden. Tillsammans kan vi utforma en individuell studieplan för dig eller bara se närmare på dina möjligheter.

Vi finns tillgängliga för kortare samtal på våra drop in-tider, eller så kan du boka en tid. Du är välkommen att e-posta oss. På telefon når du oss på våra telefontider i första hand.

Boka vägledningssamtal

Nu kan du som vill boka in ett vägledningssamtal på plats på C3L. Det går även bra att boka in vägledningssamtal på telefon eller Meet.

Använd bokningssidan för att boka in tider, online eller på plats:

Om du har frågor om examen eller att studera vidare på universitet/högskola/Yrkeshögskola är det bra om du tar med dina gymnasiebetyg till vägledningssamtalet.

Sommarstängt!

Ordinarie vägledningsverksamhet har sommarstängt mellan 19 juni-6 augusti. Ett begränsat antal bokningsbara samtalstider (digitala/telefon) finns i bokningskalendern. Vid frågor nås vägledningen under hela sommaren på syv-c3l@tyreso.se.

Ordinarie telefontider

  • Måndag: 15-16
  • Onsdag: 10-11.30
  • Fredag: 10-11.30

Telefonnummer:

08-578 275 55

Ordinarie drop in-tider

Plats: Entrén vid besöksingången, mittemot expeditionen.

  • Onsdagar: 10-11.30
  • Fredagar: 10-11.30

Studievägledarnas e-postadress:

syv-c3l@tyreso.se

Tillfälliga ändringar av tiderna meddelas på startsidan alternativt på denna sida.

Beställ intyg och betyg

Ansöka till SFI

Läs om ansökan till SFI

CSN – studieekonomi

Du kan finansiera dina studier med studiemedel från CSN (Centrala studiestödsnämnden) för grundläggande- och gymnasiekurser (inte SFI). Studiemedlet är skattefritt och pensionsgrundande.

Tänk på att när du uppger skola så ska du välja Centrum för Livslångt lärande. Det gäller även när du studerar på NTI-skolan. För att få studiemedel måste du själv ansöka om stöd hos CSN.

Informationsfilmer om studiemedel från CSN Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Studiestartsstöd

Studiestartsstöd är ett bidrag som vissa arbetslösa kan få under en kortare tid för att studera på grundskole- eller gymnasienivå och därmed öka chanserna till jobb. Det är hem­kommun­en som i första hand bedömer vilka som tillhör målgruppen för studie­starts­stödet. Det är hos studie- och yrkesvägledarna på C3L som du gör din ansökan.

Mer information finns på csn.se:

Information om Studiestartsstöd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Omställningsstudiestöd – Nytt bidrag från CSN

Det nya omställnings­­studiestödet är till för dig som är mitt i arbetslivet och vill bredda din kompetens så att du blir mer attraktiv på arbets­­marknaden.

Läs mer om omställningsstudiestöd och ansökningstider här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Beställa slutbetyg eller gymnasieexamen

Studievägledarna utfärdar slutbetyg och gymnasieexamen när du har uppnått de poäng som krävs. Du måste själv meddela via e-post till studievägledarna när du är klar för ett slutbetyg eller en gymnasieexamen.

Sista dag för utfärdande av slutbetyg är 1 juli 2025.

Ditt slutbetyg eller gymnasieexamen från C3L skickas automatiskt till antagning.se. Om du har en aktiv ansökan på antagning.se kan du se dina betyg under Mina meriter. Kontrollera att de finns där. Tänk på att betygen måste vara inne på www.antagning.se senast 20 juni 2024 för att räknas med till antagningen med start till hösten 2024 och senast 2 december 2024 för att räknas med till antagningen till våren 2025.

Beställ slutbetyg - gymnasieexamen

antagning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerad av: vuxenutbildningen@tyreso.se
Senast uppdaterad: 17 december 2019