IT-paket – spelutveckling

Är du intresserad av spelutveckling? Då ska du välja vårt IT-paket. Det ger dig en bra grund för att gå vidare till högre utbildning inom området.

spelutveckling

Brinner du för att skapa spel eller har du idéer för spel som ännu inte finns? Nu startar vi en utbildning i utveckling av digitala spel. Här får du lära dig att skapa spelgrafik samt utveckla fungerande spel i spelmotor. Utbildningen förbereder dig för vidare studier inom spelprogrammering och spelutveckling/spelgrafik på yrkeshögskola eller högskola.

Kurspaketet avslutas med ett eget projektarbete som ger dig kunskaper inom det område du väljer. Du kan till exempel utveckla ett spel eller skapa en grafisk portfolio.

Språk som används i utbildningen är C#.

Hårdvara

Du behöver ha en dator med 64-bitars processor, minst 8 GB RAM och minst 256 GB hårddiskutrymme). PC med Windows eller Mac.

Kurser:

  • Digitalt Skapande 1, 100 p
  • Programmering 1, 100p
  • Animation 1, 100p
  • Digitalt skapande 2, 100p
  • Programmering 2, 100 p
  • Gränssnittsdesign, 100p
  • Entreprenörskap, 100p
  • Medieproduktion 1, 100 p

Om du saknar betyg i Matematik 2 och/eller Engelska 5 så har du möjlighet att lägga till dessa kurser i din studieplanering. Kontakta Studievägledningen för mer information.

Efter utbildningen

Om du har grundläggande behörighet så finns möjligheten att efter avslutade kurser söka dig vidare till exempelvis Yh-utbildningar inom spelutveckling.

Studievägledning:

Studie- & yrkesvägledning

Ansvarig lärare:

Andres Bendeck
andres.bendeck@tyreso.se

Utbildningsstart:

Startar ej våren 2024

Sista ansökningsdag:

-

Kurstid:

4 studieperioder. En period motsvarar ca 10 veckor.
Om studieperioder

Studiestöd:

Utbildningen är
studiestödsberättigad

Förkunskaper:

Avslutad grundskola med godkänt betyg i grundläggande svenska/grundläggande svenska som andraspråk. Vi rekommenderar även goda kunskaper i datorhantering, engelska och matematik.

Betyg:

Efter avslutad utbildning ges betyg i genomförda kurser

Kostnader:

Viss programvara

Sidan publicerad av: vuxenutbildningen@tyreso.se
Senast uppdaterad: 27 september 2023