Kulturskolebladet nr 27 2023 🍂 🍁🌞

Kulturskolans informationsblad kommer ut en till två gånger per termin.

Härliga tider! Halva priset på ordinarie kurser, avgiftsfria höstlovsaktiviteter, jazzkonsert och samarbete med blåsarsymfonikerna!

Så var det dags igen

Första morgonen under nollan på termometern. Samtidigt är luften hög och klar, naturen sprakar av färger. Den här årstiden gäller det att välja rätt perspektiv. Det är lätt att hitta bra saker med hösten, på kulturskolan har vi till exempel halva priset på många kurser och bjuder på aktiviteter på höstlovet. Vecka 42 är "Annorlunda vecka", med konserter och annat kul. I Kulturskolebladet 27 berättar vi lite om vad som händer och har hänt hos oss under senaste tiden.

Autumn leaves

Äntligen! Halva priset på ordinare kurser vecka 43 och resten av terminen.

Passa på nu under kursrean, lär dig spela ett instrument, dansa, måla, sjung eller animera. Du kanske hellre vill filma, göra musik, spela teater och musikal, jonglera eller lär dig andra cirkuskonster? Vi är stolta över vårt utbud och ganska säkra på att vi har något som passar dig.

Till kurskatalogen Länk till annan webbplats.

Snart höstlov! Vi har fler spännande avgiftsfria aktiviteter än någonsin! 🎬 🎤 🎭 🤹‍♂️ 🎼 🎹

Under vecka 44 är vår ordinarie undervisning inställd och det händer en hel del annat kul hos oss. Du kan prova göra musikvideo, skräckfilm, spela teater, sjunga, prova cello eller piano med mera. De flesta kurserna förbokar du i vår kurskatalog. Mer information och bokning här:

Information och bokning av höstlovsaktiviteter

Här händer det grejer! Öppna hus och Tyresö festival

23 och 25 augusti startade vi terminen med två inbjudande öppna hus. Det gick att prova instrument, musikproduktion, greenscreen och måleri med mera. Vi hjälpte till att skapa konton och boka kurser i katalogen, liveband bjöd på musik. 2 september medverkade vi på flera sätt under årets Tyresöfestival. Våra band uppträdde, vi bjöd på prova på aktiviteter och spred information. Festivalen blev som vanligt hellyckad med mycket besökare och fin stämning.

En värld av vänner! Samarbete med blåsarsymfonikerna och Nacka musikskola

Körer från Tyresö kulturskola framförde tillsammans med Nacka musikskola musik av bland annat Georg Riedel och Laleh. Hela konserten ackompanjerades av Blåsarsymfonikernas brasskvintett.

Konserten genomfördes 8 oktober i Dieselverkstaden, stora scenen. Totalt medverkade 150 barn och det blev ett fin konsert med fullsatt salong!

Lyckad välbesökt Tysammansdag, med invigning av nya lokalen för bland annat kulturskolan!

23 september var det mycket folk och god stämning, vid Multiarenan i Granängsringen. Tysammans är årligt återkommande och kulturskolan står för bland annat uppträdanden och prova på. Dagen är ett gott samarbete mellan Tyresö bostäder samt kultur och fritidsförvaltningen. Projektet startades för att lyfta området och göra Granängsringen till ett tryggt nav för aktiviteter och evenemang. Olika verksamheter visar upp sig och skapar en trevlig familjedag. Det är också en del i att bredda kulturskolan och rekrytera deltagare från olika delar av kommunen. Nya allaktivitetslokalen invigdes och Tyresö kulturskola kommer från och med nu ha öppen verksamhet där på torsdagar.

Granängsringen

14 oktober blev Tyresö kulturskola en del av Stockholms Jazzfestival!

Funky Fusion och Tyresö Soul mötte den hyllade jazzsångerskan Lovisa Jennervall. Det blev en härlig konsert med soul/jazz- repertoar och även några av Lovisas låtar. Nyforssalen vid Kulturcentrum Kvarnhjulet kändes för kvällen som en jazzklubb och stämningen var på topp. Samarbetet med Stockholms jazzfestival är en både spännande och berikande erfarenhet för våra elever. Kul att även allmänheten får ta del av resultatet under en konsertkväll som den här.

Nu önskar vi på Tyresö kulturskola alla en härligt mysig och trivsam höst. Passa på att boka något under kursrean och kom ihåg att vi har en del avgiftsfria aktiviteter att bjuda på under höstlovet vecka 44. Välkommen till Tyresö kulturskola!

Besök våra sociala medier och hemsidan!

Besök och gilla oss på Facebook, Instagram eller YouTube. Där får du glimtar från vår verksamhet och ibland viktig information. På hemsidan hittar du alltid information om våra kurser, priser, villkor, projekt och anmälan med mera.
Tyresö kulturskolas sociala medier

Tyresö kulturskolas hemsida

Figurer av kastanjer och höstlöv
Sidan publicerad av: Kulturskolan
Senast uppdaterad: 17 oktober 2023