Kulturskolebladet nr 28 2023 - Stort tack och God Jul! 🎄🌟✨

Kulturskolans informationsblad kommer ut en till två gånger per termin.

Kurskatalogen för våren är släppt! Succé för öppen verksamhet i Granängsringen, vi ökar tillgängligheten med fler kurser i Trollbäcken och Tyresö strand, med mera...

Tack för ännu en fin termin!

Kulturskolans mål är ju alltid att nå så många barn och ungdomar som möjligt. Förutom verksamheten i våra fina lokaler vid Tyresö centrum, finns vi nu varje torsdag i Granängsringen och har ökat antal kurser i Trollbäcken och Tyresö Strand. December har som vanligt varit full med evenemang. Adventskonsert i Tyresö kyrka, dans och teaterföreställningar samt vernissager. Vi har varit delaktiga i Tyresös filmfestival, haft en mängd mindre konserter, shower och avslutningar. Tack som vanligt alla fantastiska elever och anhöriga, det är ni som gör det här möjligt.

Adventsljus

Rykande färsk kurskatalog för våren! 🌿 🌸 ☀️

Den 11 december släppte vi kurskatalogen för våren 2024. Sätt dig ner i lugn och ro, låt dig inspireras av vårt stora varierade och smått fantastiska utbud. Det är som vanligt först till kvarn, till alla lediga kurser. Nyheter för våren är att vi ökat tillgängligheten genom att förutom gitarr, erbjuda danskurser och musikal även i Trollbäcken, dessutom startar vi där en kurs för tonåringar som vill prova på dans. I Strand finns våra gitarr och tvärflöjtskurser kvar som tidigare. Välkommen!

Till kurskatalogen för våren 2024 Öppnas i nytt fönster.

Blåsinstrument i fokus, när Strandskolan träffade kvintett ur blåsarsymfonikerna

Blåsinstrument är fantastiska instrument. Tyresö kulturskola försöker alltid hitta nya sätt att presentera instrument. Den här gången var det några av blåsinstrumentens tur. Årskurs 3 på Strandskolan fick vara med i ett projekt med delar av Blåsarsymfonikerna och lärare från kulturskolan. Ett mål var att de som ville skulle få prova att spela tvärflöjt och trumpet, ett annat att alla skulle få ta del av två fina konserter. Nästan alla elever var med och spelade. Projektet pågick under fem veckor och blev ett lyckat samarbete mellan Strandskolan, Tyresö kulturskola och en brasskvintett från Blåsarsymfonikerna.

Succé för öppen verksamhet i Granängsringen!

Den här hösten har vår öppna verksamhet på Granängsringen 60 verkligen kommit igång. Det har varit välbesökta torsdagar. Kulturskolans lärare finns på plats kl. 14-17 och du kan prova musikproduktion, DJ, bild och form, dans och sång med mera. Avgiftsfritt. Välkommen till Granängsringen 60!

Granängsringen

Nu önskar vi alla ett skönt och avkopplande lov!

Titta gärna in i vårens kurskatalog och kom ihåg att du kan boka mer än en kurs, även när det gäller enskild undervisning. Vi ser fram emot att träffa er igen våren 2024. Under vecka 3 startar de flesta av våra kurser.
God Jul och Gott Nytt År!

Besök våra sociala medier och hemsidan!

Besök och gilla oss på Facebook, Instagram eller YouTube. Där får du glimtar från vår verksamhet och ibland viktig information. På hemsidan hittar du alltid information om våra kurser, priser, villkor, projekt och anmälan med mera.
Tyresö kulturskolas sociala medier

Tyresö kulturskolas hemsida

Sidan publicerad av: Kulturskolan
Senast uppdaterad: 26 januari 2024